Bel ons!06-81870146

Kidsclub Academie

Al jaren draaien wij de Kidsclub. En we hebben ook al jaren de ambitie om te groeien. We hebben die kans gekregen door een subsidie vanuit Kansen voor Kinderen, een project van het Oranjefonds.

Het fonds wil dat alle kinderen gelijke startkansen hebben, ongeacht waar ze opgroeien. Op sommige plekken zijn de kansen aantoonbaar kleiner. We dienden een voorstel in voor een Kidsclub Academie. Het Oranjefonds honoreerde het idee met minimaal 1 jaar subsidie.


Hoe werkt de Academie?

De Kidsclub Academie is een kennismaking met het pedagogisch werk, de ontwikkeling van jonge kinderen en met opvoedondersteuning bieden aan ouders. De training wordt aangeboden aan betrokken ouders en vrijwilligers die zichzelf willen ontwikkelen, zich willen inzetten om de brede ontwikkeling van het jonge kind te stimuleren en die ook zelfstandig een Kidsclubochtend willen verzorgen.

Als je de training goed afsluit, ontvang je een certificaat. Dat is geen gecertificeerd diploma, maar wel een bewijs van inzet en kennis. De Academie kan een opstap zijn naar (vrijwilligers)werk, of naar een geregistreerd niveau 3 of niveau 4 diploma richting pedagogisch werk. Die volg je dan aan een gecertificeerde opleiding. De Kidsclub kan je hierbij uiteraard ondersteuning aanbieden.

Hoe ziet het programma eruit?

De training bestaat uit 20 dagdelen en bestaat uit zowel theorie als praktijk. Het praktijkgedeelte organiseren we bij de Kidsclub zelf.


We organiseren ook themabijeenkomsten. Dan nodigen we een deskundige uit die zijn of haar kennis met jou deelt. De onderwerpen zijn heel verschillend: van EHBO tot taal, van opvoedkundige vragen tot voeding.We maken een reader met theoretisch materiaal, waaruit je ook huiswerk meekrijgt. Om je certificaat te halen, moet je minimaal 75% van de bijeenkomsten hebben bijgewoond.


Na de training

Nadat je de training hebt afgerond, kan je bij de Kidsclub aan de slag als vrijwilliger. Wij ondersteunen je altijd in je werkzaamheden. Met je certificaat op zak, draai je sowieso minimaal 1 Kidsclub-ochtend. De training is gratis, en dit is het enige dat we in ruil vragen. In de tijd die wij zo winnen, kunnen we verder bouwen en zo meer ouders helpen.


Wanneer?

Als je je aanmeldt bij ons, bespreken we of en wanneer jij zou kunnen starten. De bijeenkomsten zijn altijd ’s ochtends. De precieze dag wordt nog vastgesteld.

Neem contact op voor meer informatie.

Eerste serie certificaten uitgereikt


- 8 juni 2023


Op 6 juni 2023 kreeg de eerste lichting deelnemers van de Kidsclub Academie het certificaat uitgereikt. Het was een vrolijke en inspirerende bijeenkomst. Wil je er meer over lezen? Klik op de knop rechts.